Hvad er gå-terapi?

Gå-terapi er en uformel, dynamisk terapiform, hvor terapeuten yder individuel terapi under en udendørs gåtur med klienten. Gå-terapi tilbydes voksne over 18 år. Gå-terapeuten foreslår mødested og tidspunkt for sessionerne, og i fællesskab beslutter klient og terapeut endelige tid og sted. Gå-terapi finder sted i naturen i eller omkring Aarhus og København – ved stranden, i parker eller i skove. Sessionen varer 50 minutter, hvorefter klient og terapeut eventuelt aftaler en ny session. Der er mulighed for forløb på op til 10 sessioner.
Gå-terapien er ikke bindende og klienten har altid mulighed for i samarbejde med gå-terapeuten at afslutte forløbet.

Fordele ved gå-terapi:

  • Der er ingen udgifter til lokaleleje, hvorfor terapien er gratis.
  • Gå-terapi danner et godt fundament for relationen mellem terapeut og klient. Man ved, at en god relation mellem terapeut og klient har stor betydning for terapiens virkningseffekt.
  • Gå-terapi er et godt alternativ og eventuelt supplement til traditionel psykoterapi.
  • Der er dokumentation for, at udendørs gåture mindsker stress og depression og forbedrer humøret grundet biokemiske reaktioner i hjernen. Derfor kan gåturen og den friske luft i sig selv have en god virkningseffekt for klienten.
  • Gå-terapi skaber nye muligheder, og som gå-terapeuter er vi åbne over for individuelle ønsker eller behov. Vi gør dog opmærksom på, at selvom der i gå-terapi er andre rammer end i traditionel terapi, er det stadig et terapeutisk rum. Derfor fraråder vi eksempelvis at medbringe hunden eller lignende.
  • Gå-terapi er meget fleksibelt, idet klient og terapeut i fællesskab aftaler lige præcis dét sted og tidspunkt, der passer dem begge bedst.
  • Som terapeut har man en unik mulighed for at få indblik i klientens oplevelsesverden under en gåtur. Dette indblik er ikke i samme grad muligt under traditionel psykoterapi. Der er eksempelvis stor forskel på en gåtur og gå-terapi med en person med socialfobi og en person med depression. Selve gåturen kan dermed fortælle terapeuten meget, som ikke ses i traditionel terapi.
  • Klienten rykker sig både bogstaveligt og metaforisk. Den fysiske bevægelse i terapien påvirker den mentale bevægelse.Logo - begge